Djeca iz Hrvatske i Slovenije čiste Savudrijsku valu – Međunarodna dječja ronilačka eko-patrola

SAVUDRIJA – Tijekom ovog vikenda 2. i 3. lipnja više od 50 djece iz Hrvatske i Slovenije čiste Savudrijsku valu u dječjem kampu Veli Jože, Savudrija.

Međunarodna dječja ronilačka eko-patrola provodi se već treću godinu za redom u organizaciji Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i Zagrebačkog holdinga, podružnica Vladimir Nazor, a u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.

Photo: Promocija ronjenja

Djeca u dobi od 7 do 17 godina iz Hrvatske i Slovenije nakon edukativnih radionica o sigurnosti na moru i pod morem te upoznavanja s ronilačkom opremom zajedno s roniocima čistit će lokacije poznatog dječjeg odmarališta.

Posebnost III. Međunarodne dječje ronilačko edukativne eko-patrole je razmjena iskustva s roniocima iz Slovenije koje će uvelike pridonijeti da se djeca kroz ekologiju educiraju o važnosti očuvanja okoliša i prirode s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te podizanje svijesti djece i mladih da se i ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti  za dobrobit sviju.

Photo: Promocija ronjenja

Kroz edukativni dio programa Sigurnost na moru, u sklopu eko-patrole osim načina čišćenja podmorja djeca će imati priliku upoznati se s ronilačkom opremom kao i opremom za sigurnu plovidbu, a za njihovu sigurnost će se brinuti ronioci i instruktori ronjenja HRVI Nemo-Adriatic koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba kao i ronioci iz Slovenije.

III. Međunarodna dječja ronilačka eko-patrola se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.