SENZACIJA NI ZBOG ČEGA: Je li ovaj skiper uopće pogriješio pri uplovljavanju?

Photo: Youtube/Screenshot

DUBROVNIK – Pomoćni brod koji putnike s kruzera vozi do Dubrovnika nije ništa neuobičajeno, kao ni manevar koji je izveo kod pristajanja. Ipak neki su mediji da privuku čitatelje uz ovaj video stavljali naslove poput “Kako ne treba pristati u luku”, “Kaos u dubrovačkoj luci” “Školski primjer kako se ne veže brod” i slično. 

S ljetom najčešće mediji pumpaju morske teme, a tekstovi poput ovog izazovu i ljutnju kod znalaca, pa su mnogi komentari bili usmjereni upravo na činjenicu da se od buhe radi slona, odnosno kako se pišu najobičnije gluposti i lažnim naslovima govori jedno, dok se u stvarnosti apsolutno ništa senzacionalno nije dogodilo. Vjerojatno zato je jedan od renomiranih portala ovu “vijest” brže-bolje povukao sa svojih stranica, a kod drugih ćete je još uvijek moći pronaći.

Naravno, čovjek poželi pogledati o čemu se radi, gdje je skiper pogriješio? Pogledali smo i nismo našli ništa sporno. Niti su brodice razbijene, niti je itko ozlijeđen, niti ima valova, niti je ikakav kaos u dubrovačkoj luci. Propeler muti morsku vodu, propeler radi pjenu, brod se okrenuo da bi pristao i malo je zapjenio. Wow! Čekamo armagedon!

Kad su morske teme u pitanju, ne nasjedajte zato na senzacionaliste koji more vide jednom godišnje i upravo njihov vlastiti predimenzionirani doživljaj pumpaju kao iskustvenu poruku. Sljedeći naslov vjerojatno bi trebao biti nepotrebno plašenje ljudi od morskih pasa koji se, opet, “pojave” u medijima isključivo ljeti, a u Jadranu ih jedva ima ikad.

Oko čega se digla morska prašina, pogledajte u videu kojeg je na Youtubeu objavio Dubrovnik Times ili… ako ste pročitali tekst i vjerujete nam, uštedite 43 sekunde života i nemojte. Odlučite sami!