Kod Pule počela gradnja ski lifta

Photo: Youtube/Screenshot

PULA – Izmjeravanjem točaka budućeg obuhvata ski lifta u uvali Valovine na Stoji u petak je započeo taj dugo najavljivani projekt. Kako smo saznali od izvođača Željka Andrijanića iz riječke firme Aqua Silentium, već u subotu rano ujutro trebao bi stići i brod koji će bušiti pilote za terasu i most, odnosno za pristupni dio ski liftu.

– Prema planu, grubi dio građevinskih radova trebao bi biti gotov do 15. lipnja, a ski lift bi trebao biti u funkciji i ugostiti prve morske skijaše do kraja ovog mjeseca, rekao je Andrijanić za Glas Istre.

Inače, riječ je o investiciji od šest milijuna kuna, a nositelj je trgovačko društvo “Warm up” d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, hrvatskog investitora. Skijaška staza imat će 420 metara i istovremeno će moći skijati šest osoba. Cijene će se kretati od 40 do 250 kuna, ovisno o krugovima.

– Imali smo dosta otpora Zelene Istre koja smatra da ova uvala nije prikladna za ski lift. Međutim, mi smo u dogovoru s Gradom definirali da ćemo platformu odvojiti 67 metara od obale koja u cijelosti ostaje u funkciji za sve kupače. Mi nudimo jedan cjeloviti sportsko-rekreacijski paket, a usput ćemo izgraditi i manji ugostiteljski objekt, sanitarni čvor i prostor za pripremu skijaša. Ovdje će se održavati i natjecanja i prvenstva, a imat ćemo i desetak zaposlenih, uglavnom lokalnih, naglasio je Andrijanić.

S.Z.T., Glas Istre