Policija pronašla mogućeg vlasnika potonule jedrilice

Photo: mariayacht.eu

ŽIRJE – Još nitko nije prijavio krađu jedrilice koja je potonula kod Žirja u utorak niti ima prijava o nestalim osobama, rekla je danas glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. Osim što su došli do mogućeg vlasnika jedrilice, ‘Policija provodi istragu’ otprilike glasi odgovor na svako pitanje upućeno im oko misterioznog potonuća tog broda na dubinu od čak 170 metara.

– Raspolažemo bitnim činjenicama koje upućuju na mogućeg vlasnika te potonule jedrilice i istraga se zasad kreće u tom smjeru – izjavila je za ŠibenikIn glasnogovornica policije Marica Kosor.

Ta jedrilica bila je u zadnje vrijeme usidrena na Prukljanskom jezeru, a nagađanja nekih medija da ju je od tamo netko ukrao, Kosor je nazvala neozbiljnima i ne želi ih niti komentirati budući da krađa jedrilice od utorka do danas nije prijavljena.

Inače, prema dosad prikupljenim saznanjima u policiji smatraju da nitko nije stradao u potonuću tog broda dvije nautičke milje južno od žirjanske uvale Stupica, ali svejedno ne mogu decidirano tvrditi da stradalih nema. Ipak, tri dana nakon havarije nije prijavljen nikakav nestanak koji bi mogao biti povezan s tim slučajem.

Jedrilica koja je potonula kod Žirja u skradinskoj marini je čekala je novog vlasnika

Lučki kapetan Robert Baljkas kazao je da je zbog dubine od 170 metara zaron roniocima nemoguć, ali moguće je spuštanje robota koji može snimiti morsko dno. Ipak, taj zaron robota vrlo je skup i iziskuje dozvolu, a Lučka kapetanija je nije, niti je namjerava tražiti. Dodaje još da su policiji ustupili kronologiju kretanja tog broda,

Kako su jučer priopćili iz Ministarstva mora, službenici Lučke kapetanije Šibenik u suradnji s policijskim službenicima, prema trenutno dostupnim podacima pretpostavljaju da se na poziciji potonuća nalazi jedrilica imena ‘Maria’, dužine 12,25 metara, zastave Republike Češke.

Maria ima i svoju web stranicu gdje je oglašena na prodaju po nepoznatoj cijeni. Ta ‘crvena ljepotica’ idealna je za krstarenje, stoji na stranici. Piše da je u skradinskoj marini čekala novog vlasnika, a od tamo je isplovljavala samo na testna putovanja.

ŠibenikIn