Pazin proslavio svoj dan ronjenjem; Zaronio i gradonačelnik

Gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić / Photo: Pogled u plavo

 

PAZIN – Uz bogati program proslave Dana Grada Pazina mnogi Pazinjani imali su jedinstvenu priliku uživati u ronjenju na Trgu slobode u Pazinu.

Tijekom dva dana gostovanja u Gradu Pazinu besplatno je zaronilo preko 300 Pazinjana, a  ronjenju pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja pridružio se svojim sugrađanima i gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić koji je sa zadovoljstvom zaronio na glavnom gradskom trgu.

– Pazinjani vole vodu kroz Pazinsku jamu koja je povezana s morem, a svega smo 20 minuta od istočne i zapadne obale. Ronjenje je posebno iskustvo, mir i tišina,  jedan sasvim drugi svijet gdje se može uživati u ljepotama ronjenja i izuzetno nam je drago što Pogled u plavo gostuje u Pazinu te što Pazinjani mogu osjetiti čari i ljepote ronjenja. Ovdje su ronila i djeca vrtićke dobi, a oni  koji nisu bili dovoljno hrabri da zarone imali su edukativne radionice o sigurnosti na moru i pod morem. Sretni smo što ovdje u sklopu projekta Pogled u plavo osim Pazinjana  rone i djeca iz Zagreba koja će proći osnovne tehnike ronjenja kako bi zajedno s djecom iz Slovenije čistili hrvatsko podmorje u Savudriji tijekom ovog vikenda – istaknuo je Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, a sa  zadovoljstvom su bili na raspolaganju svim posjetiteljima manifestacije kao i predstavnici Diving Network iz Istre.