Država planira ulaganja u unapređenje sustava ACI marina

Foto: Wikimedia

ZAGREB – Državna tajnica Markovčić Kostelac razgovarala je s Upravom ACI d. d. u Opatiji o strateškim planovima u narednom razdoblju koji su pred ACI marinama. ACI je danas jedna od uspješnijih kompanija u državnom vlasništvu te jedna od vodećih hrvatskih nautičkih kompanija sa velikim razvojnim potencijalom. Jedinstven sustav u čijem sastavu se nalaze 22 marine rasprostranjene na potezu od Umaga do Dubrovnika ACI čini najvećim lancem marina na Mediteranu.

ACI marine kroz svoje 34 godišnje djelovanje postale su sinonim za kvalitetnu uslugu i siguran vez među europskim i svjetskim nautičarima.

Planirana ulaganja u marine ACI sustava, o kojima je danas bilo riječi, rezultirat će unapređenjem sigurnosti, kvalitetnijom ponudom, sadržajima i uslugama u marinama, povećanjem konkurentnosti, atraktivnosti mikrolokacija i promocijom Hrvatske kao nautičke destinacije, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Prednosti su Hrvatske u čistoći mora, ljepoti krajolika, očuvanosti obale i općoj razini sigurnosti u zemlji. Hrvatska prema postojećem broju nautičkih vezova, duljini obale i otocima, dosegnutoj kvaliteti ukupne nautičke ponude, nedvojbeno ima sve pretpostavke za daljnji kvalitetan i konkurentan razvoj nautičkog turizma.

I.B.