HGSS u zadnji tren spasio nestalog Engleza na Mljetu

MLJET – Hrvatska gorska služba spašavanja pronašla je unesrećenog stranog državljana na izrazito nepristupačnom i krševitom terenu nakon 5 dana iscrpljujuće potrage na Mljetu.

Nakon 5 dana od nestanka, potražni tim HGSS-a uspio je locirati stranog državljana za kojim se tragalo na Mljetu.  Iz HGSS-a na svojim internetskim stranicama navode kako je unesrećeni pronađen živ ali u vrlo teškom psiho-fizičkom stanju. Trenutno mu se pruža neophodna prva pomoć. Pronalaskom je zadaća djelomično okončana jer je pred spasiocima vrlo teška zadaća transporta unesrećenoga do hitne medicinske pomoći i adekvatne medicinske skrbi.

Zadaća nije bila ni malo laka, spašavatelji su svaki dan do krajnjih granica ulagali ogromne napore kako bi na izrazito nepristupačnom krševitom terenu obraslom gustom makijom, po velikim vrućinama, uspješno okončali ovu potragu.

Kroz pet dana ove teške potrage korišteni su apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže: motivirani spašavatelji, zapovjedno vozilo, dronovi, potražni timovi, termovizijske kamere, tim voditelja potraga, kartografi…

Tijekom potrage angažirane su i sve operativne snage sustava domovinske sigurnosti čiji dionici su učinili sve u cilju pronalaska nestalog: HGSS, MUP, HRZ, MORH i Vatrogasci.

Danas su članovi HGSS bili angažirani na još 2 akcije. Spašavali su još jednog stranog državljanina sa srčanim problemima na Mosoru. Zahvaljujući brzoj reakciji mladi stranac je spašen, a bili su angažirani i za nestalim ribarom na Korčuli u uvali Karbuna, navode iz HGSS-a.