Pronađeno tijelo nestalog ribara

Photo: Policija.hr

KORČULA – Pripadnici DVD-a Blato dojavili su u MRCC Rijeka o pronalasku tijela u moru kod Malog Zaglava, slijedom čega je prema poziciji upućena SAR brodica LI Lastovo te brodica Pomorske policije Dubrovnik, radi izvlačenja tijela na palubu te prosljeđivanja u daljnje policijsko postupanje.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pokrenutoj i okončanoj potražno – spasilačkoj akciji za nestalom osobom u Korčulanskom arhipelagu.

Službenici MRCC Rijeka 5. lipnja u 12.11h pokrenuli su koordiniranu akciju u Dubrovačkom akvatoriju za R.M., državljaninom Republike Hrvatske, slijedom zaprimljene dojave članova obitelji o njegovom nestanku u području između otočića Pražnjak i uvale Grdača, na otoku Korčuli, kamo je nestali jučer prije podne isplovio u ribolov.

U potražno – spasilačku akaciju MRCC Rijeka angažirala je Lučku kapetaniju Dubrovnik i pripadajuće lučke ispostave LI Korčula, LI Vela Luka, LI Lastovo, Pomorsku policiju Dubrovnik te pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Blato i Hrvatske gorske službe spašavanja koji su bili angažirani u kopnenom dijelu potrage. Akciji su se priključili i civili vlastitim plovilima, dok je putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio emitirana poruka hitnosti (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, tijekom trajanja potražne akcije.

Već u 14 sati pripadnici DVD Blato dojavili su u MRCC Rijeka o pronalasku tijela u moru kod Malog Zaglava, slijedom čega je prema poziciji upućena SAR brodica LI Lastovo te brodica Pomorske policije Dubrovnik, radi izvlačenja tijela na palubu te prosljeđivanja u daljnje policijsko postupanje.

Potražna akcija okončana je u 14.35h, a sve daljnje informacije u ovom slučaju u nadležnosti su Pomorske policije Dubrovnik, odnosno, Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske županije.