VIDEO: UHVAĆEN NA DJELU – Istovaruje otpad u prirodu usred bijela dana

Photo: Morski.hr/Google map

DRAGE – Špica turističke sezone je pred vratima i valja očistiti kapacitete za prijam gostiju. Čini se da je ovaj poduzetnik iz Draga kod Zadra to shvatio doslovno, pa je čisteći smeće ispred svojih vrata, sve to jednostavno istovario u prirodu i kako se čini, nije prvi, a bojimo se – ni posljednji. Donosimo Vam fotografije i video kako se to radi usred bijela dana. 

Na granici Zadarske i Šibensko-kninske županije, mjestu koje nije označeno kao odlagalište, već u prvom planu se da razabrati kako se tu bez reda i zakona odlaže građevinski otpad, zemlja i očišćeno raslinje. Prije samog ulaza u naselje Drage, prekoputa tamošnjih kampova i autokampova, i iz satelitske snimke je vidljiva čistina prepuna istovarenih humaka. Kad se na terenu pak zavučete malo dalje, nađe se tu i štošta drugo.

Photo: Morski.hr

U stalnoj borbi s ilegalnim odlaganjem otpada u prirodu, često se od odgovornih može čuti kako su nemoćni jer kako uhvatiti sve koji to čine bilo gdje? Pa evo rješenja: postavite kamere tamo gdje već ima otpada, izađite ponekad na teren. Ako do ovakvih informacija i snimki može Morski.hr, možete i vi koji ste plaćeni za to!

Photo: Morski.hr

Prema informacijama s kojima raspolažemo (podaci poznati redakciji), radi se o lokalnom poduzetniku koji je registriran za niz djelatnosti. Osim prijevoza i trgovine, između ostalog registriran je i za kampove te prostore za kampiranje. Možemo stoga pretpostaviti da gospodin, kao što smo spomenuli na početku, malo čisti da goste dočeka uredan smještajni kapacitet.

Photo: Google street view

Valja podsjetiti kako je tek nekoliko stotina metara dalje park prirode i ornitološki rezervat Vransko jezero, a da ovakvi prizori sa strane magistrale suprotne moru uopće nisu rijedak slučaj.