Brodosplit gradi jedinstven ekspedicijski brod

Photo: Brodosplit/Travelopia

SPLIT – Brodosplit će do 2020. izgraditi jedinstveni ekspedicijski brod za potrebe vodeće specijalizirane putničke grupacije KKR-ova Travelopia najavljuje veliko ulaganje u Hrvatskoj

Travelopia, tvrtka podržana od strane KKR-a i jedna od vodećih svjetskih iskustvenih putničkih grupa, potpisala je sporazum s hrvatskim Brodosplitom za izgradnju novog ekspedicijskog broda za 200 putnika, namijenjenog za rad u polarnoj regiji. Brod će imati inovativnu i do sada neviđenu ekspedicijsku sposobnost i Travelopijinim klijentima pružiti jedinstvena iskustva putovanja. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 100 milijuna eura.

Hrvatska je investicijska destinacija za KKR, kao vodećeg globalnog investitora. Travelopijin sporazum sa splitskih brodogradilištem pokazuje kontinuiranu podršku KKR-a hrvatskim tvrtkama i doprinos stvaranju novih radnih mjesta u regiji. KKR je nedavno dobio punu lokalnu regulatornu suglasnost za ulaganje u Novu TV preko svoje portfeljske tvrtke United Group. Ovom transakcijom United Group moći će podržati lokalne produkcijske sposobnosti i povećati ulaganja u produkciju vlastitog sadržaja u Hrvatskoj.

Photo: Brodosplit

KKR je vodeća globalna investicijska tvrtka koja upravlja višestrukim alternativnim klasama imovine, uključujući privatni kapital, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim partnerima koji upravljaju hedge fondovima. KKR nastoji stvoriti atraktivne povrate ulaganja za svoje ulagače putem strpljivog i discipliniranog investicijskog pristupa, zapošljavajući svjetsku klasu ljudi i poticanjem rasta i stvaranja vrijednosti tvrtkama iz portfelja KKR. Uz kapital kojim upravlja za ulagače fondova, KKR ulaže i vlastiti kapital te osigurava financijska rješenja i investicijske mogućnosti kroz svoje poslovanje na tržištu kapitala. Reference KKR-ovih ulaganja mogu uključivati aktivnosti njegovih sponzoriranih fondova. Za dodatne informacije o KKR & Co. L.P. (NYSE: KKR) posjetite web stranicu KKR-a na adresi www.kkr.com i na Twitteru @KKR_Co.

Travelopia je jedna od vodećih svjetskih specijaliziranih putničkih grupacija. Pionir je u sektoru iskustvenih putovanja s portfeljem koji se sastoji od više od 50 samostalno upravljanih brendova, od kojih su većina vodeći u svom sektoru. Od jedrenja, safarija i sportskih tura, do arktičkih ekspedicija, svaki brend je drugačiji i usredotočen na stvaranje nezaboravnih doživljaja za klijente širom svijeta.

I.B.