Tragikomedija u splitskoj luci: Trajekt nije krenuo zbog nevere, a poslije – posada zaspala?!

Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

  1. SPLIT – Obgrlila nevera Split nešto oko ponoći, taman je petak završio, a subota otpočela. Grmilo i sijevalo, nestalo i struje, uzbibalo se more, ma baš prava pjesnička slika. Osim za one koji putovati moraju, a svi znamo – ploviti se mora. Javila se čitateljica Slobodne Dalmacije, žaleći se da je zadnji trajekt iz Splita za Supetar, koji je trebao isploviti u 23.59, odgođen na uru vrimena, dok se nevera ne smiri.
– Stotinjak ljudi, šta fureštih, šta našeg domaćeg svita, ostalo je čekati u prostorijama Jadrolinije. Oko ponoć i 45, kad je nevera stala, ljudi su počeli tražiti informacije za ukrcaj, rečeno im je da će trajekt krenuti tek ujutro, jer je posada zaspala! Putnici su svejedno poslani na ukrcaj, i dok vam ovo pišem – eno ih još uvijek na brodu, čekaju partencu – napisala je čitateljica ujutro u dva sata.

No, trajekt je isplovio, i to kako su kazali u Jadroliniji – petnaest minuta prije četiri sata.

– Zbog jakog nevremena trajekt sinoć nije isplovio prema redu plovidbe u 23.59. Putnici koji su odlučili ostati i čekati polazak primljeni su na trajekt kako bi im čekanje bilo udobnije. Također, u Jadrolinijinoj putničkoj agenciji primljeno je 40-ak putnika, a dežurni djelatnici Jadrolinije pravovremeno su izvijestili sve putnike u luci o novonastaloj situaciji.

Cjelokupna posada broda čitavo je vrijeme bila u pripravnosti, a brod je isplovio prema Supetru u 3.45 s ukupno 54 putnika i 13 vozila. Većina putnika, s kojima su tijekom cijele večeri komunicirali naši djelatnici na terenu, imalo je razumijevanja za novonastalu situaciju.

Koristimo priliku da im na tome zahvalimo i ispričamo na neugodnostima odgode putovanja, na koju radi vremenskih uvjeta Jadrolinija nije mogla utjecati, a prvenstveno imajući na umu sigurnost plovidbe.

Milena Budimir, Slobodna Dalmacija