Bura otkazala letove na riječkom aerodromu

KRK/RIJEKA – Nekoliko letova aviona otkazano je danas u Zračnoj luci Rijeka zbog olujne bure. Na Krk je, do kasnih poslijepodnevnih sati uspio sletjeti tek jedan zrakoplov, kompanije Condor, na liniji Frankfurt-Rijeka, dok su ostali letovi preusmjereni na druge aerodrome, dio putnika kompanije Laudamotion zaglavio je praktički čitav dan na aerodromu.

– Let iz Berlina sletio je u Pulu, zrakoplov iz Pariza je preusmjeren u Zadar, preusmjerena je i domaća linija, a avion iz Stuttgarta je otišao za Zagreb – potvrdio je direktor Zračne luke Tomislav Palalić, kazavši kako su otkazani i odlazni letovi iz riječke Zračne luke, sve zbog olujne bure koja je puhala od ranih jutarnjih sati, javlja Novi list.

Većina kompanija zbrinula je svoje putnike, bilo osiguravši im prijevoz do drugih zračnih luka, odakle su nastavili putovanje prema svojim odredištima ili osiguravši im smještaj i naknadni polazak ili povratom novca za karte, osim kompanije Laudamotion, čiji je dio putnika na otkazanom letu za Berlin čitav dan proveo na aerodromu.

Jedan od njih, putnik iz Zagreba, javio se redakciji Novog lista u poslijepodnevnim satima, revoltiran, kako ističe, neodgovornim ponašanjem avioprijevoznika. Požalio se kako im prijevoznici nisu ponudili adekvatnu alternativu, a na aerodromu su tek oko četiri-pet sati dali vaučere za hranu i piće u aerodromskom baru.

– Na žalost, aerodrom ne može putnike uputiti u hotel, niti poduzimati išta drugo bez naloga kompanije, a upute od kompanije dobivamo na kapaljku – kazao je Palalić, dodavši kako su ostali avioprijevoznici, uključujući i Croatia Airlines svojim putnicima osigurali alternativne letove ili smještaj u hotelu.

Marinko Glavan, Novi list