Otvoren 58. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

ŠIBENIK – Podizanjem festivalske zastave i izvođenjem himne ‘Zdravo maleni’ pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović otvoren je u petak ispred Gradske vijećnice 58. po redu Međunarodni festival djeteta u Šibeniku.

Čast da odigraju prvu predstavu MDF-a pripala je malim članovima dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, piše ŠibenikIn. Mora se priznati da odavno nismo vidjeli više djece na otvaranju festivala, što na pozornici što u publici. Naravno, i večeras je tu bio cijeli niz visokih uzvanika, uz predsjednicu u publici je sjedio biskup  Tomislav Rogić, umriovljenji Ante Ivas, župan šibensko-kninski Goran Pauk i mnogi drugi. Iako se zadnjih dana pričalo da će na otvaranje doći i Marko Perković Thompson, popularni i kontroverzni pjevač nije se pojavio, ali su mu u publici navodno bili supruga i djeca.

Na 58. MDF-u u dva tjedna u Šibeniku će nastupiti će preko 700 izvođača i umjetnika iz 18 država svijeta. To su Južna Koreja, Italija, Kina, Njemačka, Poljska, Francuska, Španjolska, Austrija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Argentina i zemlje iz regije.

Uz predstave i razne nastupe, u Šibeniku će se za vrijeme MDF-a održati i cijeli niz radionica za najmlađe. Od filmskih i likovnih do novinarskih.

M.K., ŠibenikIn