Senj doživljava turistički procvat

Senj / Photo: Boris Kačan

SENJ  – Sudeći prema statistikama predsezone, odnosno od siječnja do svibnja, senjski turizam i ove godine može očekivati nove rekorde. Prema podacima e-Visitora, u prvih pet mjeseci na području grada Senja zabilježeno je 1.512 dolazaka više nego lani, što je povećanje od 24,1%, te 4.438 noćenja više, što je povećanje od 31,5%, a to je premašilo i najoptimističnija očekivanja. U predsezoni 2017. godine zabilježeno je 6.267 dolazaka, a ove godine 7.779, dok su noćenja s 14.087 u prvih pet mjeseci lani porasla na 18.525 u istom razdoblju ove godine.

Već nekoliko godina turistička sezona se produžuje, što je među ostalim rezultat i sve veće i bogatije turističke ponude na području cijelog grada, a posebice zaleđu koje se budi u turističkom smislu, te sve većeg broja manifestacija na čijoj se kvaliteti sustavno radi.

Ove godine ponuda je upotpunjena novim sportskim sadržajima u rekreacijsko-sportskom centru Tenis u Senju u sklopu kojeg se turisti mogu okušati u nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, boćanju, badmintonu, spravama za fitnes, piše Novi list. Uz to, nedavno je u Krasnu svoja vrata otvorio i centar za posjetitelje Kuća Velebita čiji se postav proteže na četiri etaže i obuhvaća nekoliko tematskih cjelina koje se međusobno isprepliću i prožimaju kako bi se što bolje pokazalo bogatstvo Velebita, njegova raznolikost te kulturne i prirodne vrijednosti.

Senj / Photo: Wikimedia

Grad  Senj  je prepoznao važnost manifestacija za promociju Grada te je ove godine izdvojio znatno veća sredstva za iste. U 2017. godini za manifestacije je izdvojeno 610.000 kuna, dok je u 2018. godini iznos 1.250.450 kuna, što je dvostruko više nego prethodne godine.

Uoči turističke sezone TZG Senja organizirao je edukativnu radionicu pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu kako bi se isti upoznali s novom zakonskom regulativom od strane Turističke i Carinske inspekcije te Porezne uprave. U sklopu edukativne radionice Nedo Pinezić prezentirao je brendiranja obiteljskog smještaja i oznaku kvalitete za Ličko-senjsku županiju »Blue & green homestay« te je održano predavanje fotokluba  Senj  pod nazivom »Slika govori više od tisuću riječi«, kojom je istaknuta važnost kvalitetne fotografije u svim oblicima oglašavanja, a posebice obiteljskog smještaja

Dorotea Prpić, Novi list