U izradi informatički sustav s detaljima svih građevina starog Šibenika

ŠIBENIK – Grad Šibenik će uskoro dobiti informacijski sustav unutar kojeg će svakoj građevini stare gradske jezgre biti pridružena odgovarajuća informacijska kartica s osnovnim konzervatorskim informacijama.

Sustav će u obliku internetskog portala biti javno dostupan, te će se na taj način transparentno, brzo i precizno svim zainteresiranima ponuditi informaciju koja će olakšati održavanje objekata ili investiranje u staru gradsku jezgru.

– Naše procjene su da će ovaj projekt u konačnici koštati oko milijun kuna. Iako je to za nas jako velik novac, upornošću do sada smo već odradili više od trećine projekta. Napravili smo kompletnu tehničku specifikaciju za izradu informatičke aplikacije, u čiju ćemo izradu sada moći krenuti. Projekt financiramo isključivo prijavama na različite natječaje i donacijama tvrtki. Ovom prigodom zahvaljujemo Solarisu koji je prepoznao projekt kao vrijedan i važan za očuvanje naše baštine – kazao je predsjednik za očuvanje šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“, Nikola Grubić prilikom uručivanja donacije tvrtke Solaris d.d. u iznosu od 90.000,00 kuna.

Nikola Grubić