ČIOVO: Ukrali morske skutere novinarima austrijske TV kuće Sky

Foto: Pixabay

ČIOVO – Dva od tri jet-skija u vlasništvu novinara austrijske televizijske kuće Sky, koji su se odmarali na otoku Čiovo kod Trogira, ukradena su u noći sa četvrtka na petak.

Nepoznati počinitelj ili počinitelji su ukrali dva nova jet-skija, a ostavili treći, nešto stariji. Kako je portalu Fenix magazin javio čitatelj iz Offenbacha kod Frankfurta (podaci poznati redakciji), oštećeni turisti su njegovi gosti, a krađa se dogodila ispred njegove kuće, na plaži Saldun kod autokampa Rožac. Cijena svakog jet-skija je oko 10 tisuća eura, pa je šteta koju imaju oštećeni novinari oko 20 tisuća eura.

– Gosti iz Austrije mi dolaze već četiri godine. Ove godine su također planirali svoj godišnji odmor, godinama parkiraju na plaži svoje jet-skije, ali ove godine će tjedan dana ranije otići iz Hrvatske zbog krađe, a godišnji im neće ostati u lijepom sjećanju – kaže D.P.

Krađa je prijavljena krim policiji u Trogiru, ali zasad nema puno nade da će počinitelji biti pronađeni. Iz policije i sami govore kako ovakve krađe nisu rijetke. Počinitelji jednostavno dođu s mora i zakače nečime jet ski za svoju brodicu te je odvuku bez ikakve buke i svjedoka.

– Policija kaže da se po Dalmaciji masovno krade u vrijeme turističke sezone, te da je jednostavno nemoguće svih otkriti i uhvatiti – kaže D.P. Spomenute masovne krađe po Dalmaciji gdje se počiniteljima nikako ne može ući u trag zapravo su jako loša reklama za hrvatski turizam jer dajemo turistima dojam da nisu sigurni na odmoru u našoj zemlji.

Fenix mgazin