Dubrovačka plaža opet zagađena fekalijama – Ne preporuča se kupanje!

Photo: Morski.hr

DUBROVNIK – U dubrovačkoj uvali Pile građani su i Županijskom Zavodu za javno zdravstvo dojavili onečišćenje mora. Nakon izlaska njihovih djelatnika na teren, utvrđeno je kako se radi o izljevu fekalija te spomenutu lokaciju ne preporučuju za kupanje ili boravak u moru!

Po saznanju o mogućem onečišćenju mora u uvali Pile, radnici Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije je 28. lipnja 2018. g. uzorkovali su more na spomenutoj lokaciji. Laboratorijskom analizom dokazano je i fekalno onečišćenja. S obzirom da se radi o moru nezadovoljavajuće kvalitete, onečišćenom iz nepoznatog izvora, o ovome nalazu odmah su obaviještene nadležne inspekcijske službe (sanitarna inspekcija, vodopravna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša).

Preporuka Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije je da se do prestanka onečišćenja, spomenuta lokacija ne koristi za boravak u moru, kupanje i rekreaciju.

Photo: Dubrovniknet/Facebook

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se Dubrovnik kupa u fekalijama. Isto se dogodilo i prošle godine krajem srpnjakad su se Dubrovčani ponadali da će gradska vlast riješiti problem. O tome smo pisali u tekstu: Sramota Dubrovnika: Šampion hrvatskog turizma pliva u fekalijama!

Umjesto rješenja, u svijet ide još jedna ružna slika grada koji se diči svojom ljepotom i poviješću kad su urednost i zdravlje bili vrlina.

D.G.