Na Festivalu školjka uvjerljivo pobijedila klapa Kurjože

Photo: Facebook

PAKOŠTANE – Na 11. Festivalu klapa “Školjka” u Pakoštanima Uvjerljiva pobjeda pripala je ženskoj klapi Kurjože iz Podstrane.

Ono što ovaj festival razlikuje od ostalih je akustična školjka koja i na otvorenom prostoru klapama daje osjećaj kao da pjevaju u zatvorenom akustičnom prostoru ili “ispod volta”. Školjka je vizualno atraktivna, a smještena je na glavnom gradskom trgu.

Ove godine nastupile su klape: Condura (M, Nin), Karmel (Ž, Turanj), Kurjože (Ž, Podstrana), Libar (Ž, Privlaka), Maraška (Mj, Zadar), Sebenico (M, Šibenik), Stridonne (Ž, Štrigova), Sveti Duh (Mj, Vrbanj), Zvizdan (M, Posušje), Zvizdan (Ž, Posušje).

Bila su upriličena tri kruga natjecanja. Prvo je u drugi krug ušlo 7 klapa po bodovima stručnog žirija, a nakon toga su se birale najbolje tri za posljednji krug. Pobjedu je odnijela klapa Kurjože s najviše osvojenih bodova i s pobjedom u svakom od tri kruga. Tako su Kurjože zasluženo došle do Grand prixa – Zlatne plakete festivala. Nagrađene su još klape Karmel i Sebenico. Klape je ocjenjivao tročlani žiri u sastavu Mojmir Čačija (predsjednik), prof. Ivo Nižić i Marko Rogošić.

D.D.