Orebić i Pogled u plavo rone četiri godine za redom

Photo: Ministarstvo turizma/Pogled u plavo

OREBIĆ – Ovog vikenda u Lučici je bio postavljen 10-metarski montažni bazen sa podvodnom izložbom fotografija za koju je zaslužan poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović, a koju su zaronom u bazen mogli razgledavati svi zainteresirani posjetitelji te ljubitelji podvodnog svijeta.

Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija odvijala se je u organizaciji PŠU „Peliška jedra“ – ronilačke sekcije i Agencije Promocija ronjenja, a uz veliku podršku Nemo-Adria Rescue Teama.

Brojni posjetitelji Pogleda u plavo nakon kraće poduke o ronjenju i upoznavanja s ronilačkom opremom imali su priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor  ronioca i instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara.

U sklopu PŠU „Peliška jedra“ osnovana je ronilačka sekcija Peliških jedara koja promovira ronjenje i odrađuje ronilačke tečajeve. Sudjelujemo u brojnim ekološkim akcijama te smo na usluzi za podvodne radove pri Peliškim jedrima. Pogled u plavo je sjajna akcija koja se provodi ovdje u Orebiću već četvrtu godinu za redom obzirom da i kroz ovaj projekt promoviramo ljepote našeg podmorja, a ujedno posjetitelji mogu isprobati ronjenje pod punom ronilačkom opremom – istaknuo je Dario Roso, instruktor ronjenja i voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara.

 Osim ronioca ronilačke sekcije Peliških jedara na raspolaganju svim posjetiteljima ovog ronilačkog vikenda u Orebiću bili su i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara, Frano Kurtović, istaknuo je kako su u bazenu idealni uvjeti za početnike koji se žele okušati u ronjenju jer nema strujanja, a i puno je sigurnije za početnike radi kontrolirane dubine.

Osim promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, Pogled u plavo ima za cilj potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje vodenim aktivnostima i uključivanje mladih u promotivne edukativne i ekološke programe.

 

Andreja Vedrina