Bagerom otvarali rampu na trajektu u Sumartinu na Braču

Photo: Wikimedia

SUMARTIN – Zbog tehničkog kvara, odnosno nemogućnosti spuštanja rampe na trajektu Pelješčanka koji prometuje na relaciji Makarska – Sumartin na Braču, putnici su kasnili s iskrcavanjem, a automobili ostali zarobljeni unutar trajekta. 

Trajekt je u Sumartin pristao oko 9 sati, no kako se rampa nije spuštala, morao se okrenuti bočno kako bi putnici izišli, pišu 24 sata. S obzirom na to da su u trajektu ostala zarobljena i vozila, morala je intervenirati i teška mehanizacija, pa je rampu nakon sat i pol vremena otvorio ni manje ni više, nego bager!

Uprava Jadrolinije naglašava da je trajekt bio nedavno u remontu i posjeduje sve dozvole za plovidbu. Priznaju da se dogodio manji kvar i ispričavaju se svim putnicima.

Sudionik prve pomorske bitke u Domovinskom ratu

Možda je manje poznato, ali trajekt koji je izgrađen 1971. godine bio je sudionik prve pomorske bitke na Jadranu, u Pločama prilikom akcije Zelena tabla male bare. Tada zapovjednik trajekta “Pelješčanka” Slobodan Mičunović u suradnji s dva remorkera “Delta” i “Trudbenik”, izvršio prvi desant u Domovinskom ratu.

D.G.