RIJEKA DUBROVAČKA: Nakon popravka ceste, bačvu opasnog otpada frknuli niz stijene

Photo: Tomislav Mihoković

MOKOŠICA/LOZICA – Odbačena bačva puna opasnog otpada zajedno s viškom građevinskog materijala stoji već mjesecima izložena uz obalu Rijeke dubrovačke. Nakon zimskih radova na cesti izvođaču se vjerojatno nije dalo na zakonski propisan način ukloniti otpad, pa ga je, valjda u nadi da će sam nestati, gurnuo niz stijene. 

– Bačva je puna, nisam ju mogao pomaknut! Točno u blizini mosta. Ima tu još svakakvih sitnih građevinskih materijala. Zimus su se vršili radovi na cesti u Lozici i mislim da su to radnici pobacali, jer sa strane ima još i plastike i vodovodnih cijevi, kaže čitatelj Tomislav Mihoković iz Mokošice koji nam šalje ove fotografije.

Sramotne i nimalo ekološke priče iz dubrovačkog područja

Naslušali smo se priča o smeću koje u Dubrovnik dopluta morskim strujama, pa se eto za to krivi Albance. Isto je bilo i s Korčulom, pa s terena doznajemo kako ipak nije uvijek sve baš tako.

Nakon što su u ACI marini Komolac ronioci izvukli 73 kolica za kupnju, kontejner i 2 trokolice, pa su na plaži u dubrovačkim Pilama umjesto plivača plivale fekalije a odgovorni peru ruke i upiru prstom u kruzere, skiperi su upozorili na smeće na Mljetu, a u priči iz Vela Luke čitateljica je snimila isključivo hrvatske artikle na dnu mora, evo još jedne sramotne priče s dubrovačkog područja koje toliko zarađuje od turizma da je prosto nevjerojatno koliko propusta odgovorni sebi mogu dozvoliti.

Ni ove bačve se NISU same bacile, niti su mogle ostati neprimjećene više od pola godine. Ako nema svijesti u glavama pojedinih ljudi, ako se korektiv odgovornih institucija javlja isključivo kad o tome pišu mediji, nema problema – Morski.hr će i dalje rado upozoravati i o tome pisati u svrhu očuvanja Jadrana i većinu onih koji ga poštuju!

D.G.