SILBA: Plivački maraton “Toreta open water”

Photo: TZ Silba

SILBA – Otok će ovog vikenda biti u znaku odlične zabave uz 11. rođendansku feštu konobe Alavija koja će trajati tijekom cijele subote, 7. srpnja, dok je nedjelja, 8. srpnja rezervirana za popularan Cro Cup – Plivački maraton “Toreta Open Water”!  

Organizatori najavljuju već tradicionalan plivački događaj s izazovima na prelijepoj Silbi. Osim Prvenstva Hrvatske za kadete i mlađe kadete na 3000 metara, održat će se i veteransko prvenstvo na 3000 metara te plivački maraton na 3000 metara, 1000 metara i za djecu na 300 metara, a start utrke bit će u 9:45. Nakon što se prethodnih godina plivalo na 5000 metara, organizatori su ove godine odlučili skratiti stazu na 3000 metara. Prijave za maraton vršit će se na jutarnjem katamaranu na putu za Silbu i neposredno prije početka maratona, u konobi Alavija.

– Dragi plivači, dragi Zadrani, uhvatite priliku i dođite nam na jednodnevni izlet na rajski otok bez automobila, zaplivajte s nama i uživajte u čarima Silbe! Ovo je idealna prilika da upoznate Silbu, našu zadarsku oazu, otok umjetnika i glazbenika, otok koji obiluje prelijepim plažama –  naglasio je Kristijan Lopac iz Turističke zajednice mjesta Silba.  Važno je istaknuti i da je zbog maratona svim plivačima i posjetiteljima omogućeno da u istom danu posjete Silbu i vrate se za Zadar, pa tako  katamaran  iz Zadra za Silbu polazi u nedjelju ujutro u 7:30, s dolaskom taman na vrijeme za start utrke u 9:45, a povratak sa Silbe je moguć u 18:40.

Foto: Domagoj Sever

Fešte neće manjkati ni u nedjelju, kada će sva vikend događanja u večernjim satima okruniti koncert Mie i Davora Hercega, s početkom u 21 sat.

Ovim se vrućim vikendom ujedno nastavlja bogat zabavno-sportski program Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer Fesival koji će trajati nešto više od dva mjeseca, a za turiste kojih je iz dana u dan sve više, donosi brojne originalne evente, koncerte, kazališne predstave za djecu i odrasle i neizostavne sportske dvoboje, ali i beach partyje i dalmatinske fešte!

– Svi znatiželjnici, ljubitelji odlične zabave i silbenskih gastro delicija pozvani su na cjelodnevni party u subotu, a u nedjelju valja ostati bodriti plivače na našem Toreta Open Water maratonu – ističe Kristijan Lopac, predsjednik TZ mjesta Silba koja je glavni organizator Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer festival.

Photo: TZ Silba

Sve informacije o plovidbenom redu katamarana na relaciji zadar-Silba-Zadar potražite OVDJE, a događanja u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer Festival pratite na službenoj fb stranici.

Kora Dilić