MLJET: U obnovljenom Domu kulture izložba “Lipi naši škoji”

MLJET – U obnovljenom Domu kulture Zabrježe u nedjelju 8. srpnja u 20 sati svečano je otvorena izložba fotografija „Lipi naši škoji“.

Autor izložbe je naš poznati folklorist, koreograf, organizator smotri folklora i istraživač narodnog blaga profesor Vido Bagur.

Photo: NP Mljet/PR

Izložba fotografija i video zapisi o revitalizaciji tradicijske baštine otoka Mljeta su izazvali veliki interes kod posjetitelja, posebno domaćeg stanovništva koje je s emocijama gledalo stare snimke o otočanima. Sam događaj su uveličali KUD Natko Nodilo s tradicionalnim mljetskim plesom poskočicom i klapa Kurenat s obradama tradicionalnih mljetskih napjeva.

Photo: NP Mljet/PR

Kustosica izložbe na Mljetu je etnologinja Branka Hajdić, koja je kroz pozdravni govor naglasila kako otok Mljet ima iznimno bogatu tradicijsku baštinu.

prof. Vido Bagur / Photo: NP Mljet/PR

Autor izložbe, prof. Vido Bagur se također obratio okupljenima i istaknuo da tradiciju treba njegovati i čuvati za buduće generacije kako se ne bi izgubila.

Izložbom se Mljet ove godine pridružuje obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018.godine. Organizatori izložbe su Općina Mljet, NP Mljet i TZO Mljet, a ravnatelj NP Mljet, Ivan Sršen je i svečano otvorio izložbu koja ostaje otvorena za sve posjetitelje od 8.srpnja do 30. rujna 2018. u Domu kulture Zabrježe u Babinom Polju.

Lucija Radulj