Svjetski poznata novinarka poručila: “Spasimo poluotok Osejavu u Makarskoj”

Foto: Jurica Gašpar

MAKARSKA – Ashley Colburn, mlada Amerikanka, globalno poznata po dokumentarnim uratcima sa svojih putovanja i višestruko nagrađivanim najprestižnijim svjetskim nagradama u čijoj se kolekciji nalaze čak dva Emmija, dala je video podršku Građanskoj Inicijativi SOS Osejava.

Ashley Colburn Makarsku je posjećivala u više navrata, a posljednji put je snimila i promotivni video za Turističku zajednicu grada Makarske. Svjetski poznata zaljubljenica u Hrvatsku, koja je nerijetko tema njenih filmova, prilikom posljednjeg posjeta Makarskoj upoznala se s problemom projekta Platno na poluotoku Osejave, kojim se od strane gradske vlasti namjerava devastirati 30% jedinstvenog prirodnog područja zbog izgradnje sportskih terena koji bi išli na ruku privatnim hotelijerima, piše Dalmacija danas.

Popularna Ashley podržala je građansku inicijativa na njoj svojstven način – video uratkom. Kao stručnjakinja za destinacijski menadžment, Ashley je prepoznala kvalitetu i ljepotu naše prirode te smatra da je jedino ispravno, zaštiti je. S obzirom na ugled koji Ashley uživa u svijetu promidžbe turističkih destinacija, izrazito smo sretni zbog njene podrške.

Dalmacija danas