Ako imate veze s Titovim Galebom, mogli bi dobiti zanimljiv poziv iz Rijeke

RIJEKA – Prema riječima ekipe iz komunikacijskog tima projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, gotovo da ne prođe tjedan da im se ne obrati netko od stranih novinara pa je tako nedavno u Rijeci boravila ekipa britanskog ITV-a predvođena poznatim novinarom Johnom Stapletonom, kao i novinari časopisa Time Out.Odgovor na pitanje što ih najviše u Rijeci zanima teško se može nazvati iznenađenjem.

Photo: Youtube/Screenshot

– Galeb je za sada glavna meta, strane novinare najviše zanima ta priča. Sigurno će zanimanje biti još i veće kada Galeb dobije svoj novi život kao muzej, nema sumnje da će to postati prava turistička atrakcija – rekao je Novom listu Edi Jurković, glavni voditelj strateških komunikacija Rijeke 2020.

Photo: Wikimedia

Kad smo kod Galeba, zanimljivo je da se uskoro priprema i poziv svima onima koji imaju veze s tim brodom da podijele svoja sjećanja o brodu ili kroz konkretne predmete ili kroz osobna iskustva.

Poziv će biti usmjeren području cijele bivše države, a osim kroz medije pokušat će se i direktno, primjerice, pismima doći do onih koji su plovili na Galebu.

Jasmin Đečević, Novi list