Šibenski labud Šime prognozira prvaka svijeta?

ŠIBENIK – Posljednjih godina nije čudno vidjeti labude uz šibensku rivu. Iznimno je zato zanimljivo kad se ohrabri popeti i jednostavno šetati poput brojnih Šibenčana i turista čijim je fotoaparatima postao atrakcija. Još je zanimljivije kad labudu dodijele titulu proroka. E, pa živi bili, pa vidjeli!

Ali to nije sve, kako bi zvučale poznate reklame. Pročuo se glas da je nakon engleske hobotnice Paula i gibona Kenta iz zagrebačkag zoološkog vrta, nervorzni labud Šime jednostavno iskočio iz mora. Turisti su ga počeli snimati, a simpatična situacija zbog koje se ne želi vratiti u more, probudila je pažnju znatiželjnih.

Photo: Udruga turističkih vodiča Mihovil

– Ležerno šeće šibenskom rivom, kontrolira promet, pa se nije više htio vratiti u more – najprije su nam rekli članovi Udruge turističkih vodiča Mihovil.

Photo: Udruga turističkih vodiča Mihovil

Ali nakon nekoliko doza pereca koje bi mu turisti dobacili, stigla je skupina u kojoj su bili europski gosti i kao u vicu, među njima Francuzi, nekoliko Hrvata i Englezi. Labud je jeo dobačene mu perece, no u ovoj situaciji, kako su nam dojavili svjedoci, nije oklijevao pa je između Engleza pojeo pecivo “hrvatskog” kandidata.

Photo: Udruga turističkih vodiča Mihovil
Photo: Udruga turističkih vodiča Mihovil

Eto, dobili smo i utakmicu. Potom je odšetao nešto dalje gdje su mu francuski turist i zagrepčanin dobacili po komad kruha. Tu se, kažu, malo “zabucao”, pa se na kraju najprije osladio domaćim komadom kruha.

Pa ako može hobotnica i gibon, a zašto ne bi i šibenski labud prognozirao tko će donijeti doma zlatnu kantu svjetskog nogometa? Samo da nam, zbog ove posljednje njegove gungule, ne uslijede novi penali. Ali u tome imamo iskustva. No, kakvi su Francuzi? Želite li znati više, svratite do šibenske rive po rezultat od labuda Šime.

D.G.