Smotra i regata tradicijskih barki u Mošćeničkoj Dragi

Photo: Tomistrena

MOŠĆENIČKA DRAGA – Ovogodišnja 10. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi priređena je u posebnom ozračju međunarodnog projekta MALA BARKA 2 Operativnog programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014.-2020., kojim se nastavlja uspješno proveden projekt MALA BARKA 1 tijekom kojeg su postavljeni temelji za očuvanje i valorizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Sjevernoj Jadrana.

U petak, 13. srpnja 2018. godine u 19 sati održat će se svečano otvorenje manifestacije na Rivi, u sklopu kojeg će se svečano dodijeliti priznanje Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre za poseban doprinos u očuvanju i revitalizaciji pomorske, ribarske i brodograđevne baštine organizatorima Smotre i regate u Mošćeničkoj Dragi.

Uslijedit će svečana inauguracija obnovljene tratarice iz 1934. godine – večer će se nastaviti uz prateći program radionica tradicijskih pomorskih vještina i zabavni program.

U subotu, 14. srpnja 2018. godine u 13:45 sati startat će i regata tradicijskih barki na jedra.

R.I.