Uzimaju zakon u svoje ruke – Betonirali rampu s rukohvatom, stiže inspekcija

Photo: Zvjezdan Strahinja/Glas Istre

PEROJ/BARBARIGA – Uklanjanje ilegalno sagrađene rampe kojom je devastirana obala i more i koju je podno vikendaškog naselja podignula nepoznata osoba, naložila je još u veljači gradska uprava Vodnjana. No kako nepoznati prekršitelj to nije učinio slučaj je proslijeđen građevinskoj inspekciji

Na području Fine, između Peroja i Barbarige, nepoznata je osoba bespravno sagradila rampu za ulazak u more – betonska staza s rukohvatom duga je dvadesetak metara i široka oko pola metra, piše Glas Istre.

Ilegalno podignuta rampa kojom je devastirana obala i more prijavljena je nadležnim tijelima, ali je sasvim izvjesno da će poslužiti svrsi barem još ovu kupališnu sezonu. Jer, kako iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja poručuju, prijava je uvrštena u plan rada građevinske inspekcije za naredno razdoblje, a prema dosadašnjim iskustvima iluzorno je očekivati da predmet bude riješen pa i rampa eventualno uklonjena do jeseni.

– Jednostavno ljudi uzimaju zakon u svoje ruke i rade što hoće. Komunalni redar grada Vodnjana, koliko znam, izdao je rješenje za rušenje, međutim do danas nitko to nije uklonio. Rušenje treba netko platiti. Pa zar Grad Vodnjan mora trošiti javni novac poreznih obveznika na rušenje takvih bespravnih građevina, rekla je za Glas Istre osoba iz tog okruženja čiji su podaci poznati redakciji.

Da je zaista Vodnjan reagirao u ovom slučaju, potvrđeno je iz gradske uprave te naveli da je komunalni redar još 21. veljače obavio uviđaj na lokaciji pod imenom Fine Kontiki.

– Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj izgradio na dijelu javne površine (plaža) betonsku stazu s rukohvatom te da se radi o nelegalno izgrađenom zahvatu u prostoru. Na temelju utvrđenog prekršaja, a budući da nije utvrđeno ime pravne ili fizičke osobe koja je počinila navedeni prekršaj, izdano je rješenje o uklanjanju spomenute građevine prema nepoznatom počinitelju. Nastavno tome, a budući da nepoznati počinitelj nije postupio sukladno rješenju, prijava je proslijeđena građevinskoj inspekciji 17. svibnja 2018. na nadležno postupanje, pismeni je odgovor iz vodnjanske gradske uprave.

Iz Ministarstva tek dopuna da je građevinska inspekcija zaprimila prijavu, uvrštena je u plan rada, a o inspekcijskom postupku obavijestit će stići naknadno.

Glas Istre