1 min. čitanja

Nautičari od sad zajedničkom ulaznicom u nacionalne i parkove prirode

Nautičari od sad zajedničkom ulaznicom u nacionalne i parkove prirode
Otok Levrnaka, plaža Lojena

ZAGREB – Svi posjetitelji nautičari od sada će moći unaprijed, putem web shopa „Parkovi Hrvatske“, kupiti zajedničke trodnevne i sedmodnevne ulaznice za posjet morskim nacionalnim i parkovima prirode. Tako će se, po prvi put, uz kupljenu ulaznica moći, u periodu valjanosti ulaznice, posjetiti dva ili četiri zaštićena morska područja – NP Kornati, PP Telašćica, NP Mljet i PP Lastovsko otočje. Uz ulaznicu, posjetitelj će dobiti i osnovne informacije o specifičnostima parkova kao i pravila ponašanja u zaštićenom području, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Preduvjet za prodaju i distribuciju zajedničkih ulaznica je potpisani sporazum kojim se reguliraju odnosi između Javnih ustanova čime će se omogućiti ravnomjerna raspodjela prihoda.

Ovim Sporazumom zaštićena područja u Hrvatskoj, koja bilježe stalni porast posjećenosti, stavljaju se u funkciju održivog razvoja kroz podizanje njihovih potencijala, poboljšanja posjetiteljske infrastrukture i uvođenja sustava elektronske naplate i kontrole ulaznica za parkove.

Očekuje se da će jedinstvena ulaznica povećati vidljivosti naših morskih parkova te doprinijeti njihovom dodatnom razvoju, s obzirom da su nacionalni i parkovi prirode jedan od najprepoznatljivijih i najkonkurentnijih hrvatskih turističkih proizvoda, stoji u priopćenju Ministarstva.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.