VIDEO: Neopisiv doček za Vatrene u Splitu i Zadru

Photo: Facebook/Screenshot

ZADAR/SPLIT – Zadar je jedva dočekao svoja četiri srebrna sina; Luke Modrića, Danijela Subašića, Šime Vrsaljka i Dominika Livakovića. U utorak na večer se dogodio najveći i najvatreniji doček koji je ovaj grad ikada vidio. Na splitsku Rivu stigli su Ivan Perišić, Lovre Kalinić, Ante Rebić, Ivan Strinić i Filip Bradarić.

Zadar

Jedrenjak Branimir krenuo je iz uvale Jazine. ”Evo nas doma, hvala ti Zadre”, piše na velikom transparentu na jedrenjaku. A divan prizor i oko zadarske ”Đige”, gdje su zaplovili Zadrani na brodicama i dočekuju naše heroje koji su ostavili srce na terenu!

Dečki mašu svima, most je krcat! Luka Modrić na brodu je s ocem. Pjeva se “Srce Vatreno” i “Nije u šoldima sve”. A zanimljiv detalj stiže s ”lica mista”: Danijel Subašić uspio je i pasti u more sa skutera i okupati se kod zadarskog mosta.

Forum su nadlijetali vojni piloti u Kiowa Warrior helikopterima. Ima ih četiri, pa će svakog reprezentativca pozdraviti posebno!

Šime Vrsaljko i Danijel Subašić rekli su kako su se tijekom dočeka oduševili svime, a ponajviše vožnjom po moru. Obojica su, kako je rekao Luka Modrić, vozili skutere, obojica pali u more. – Ovo je fantastično. U Zagrebu je bio vrhunski doček, a što reći za Zadar, Zadar živi vječno, rekao je Šime Vrsaljko.

“Ma najbitnije je da ste vi sritni i veseli!”, kazao je Subašić.

”Drago nam je da smo vas uspili razveseliti, hvala vam puno. Izgurali smo sve skupa, drago nam je da smo vas ovako ujedinili, razveselili, izvan svega Hrvatska!” 

Reakcija za Luku Modrića bila je spektakularna.

“Dobra večer Zadre, teško je ovo opisati. Ovih mjesec i pol dana na SP-u najljepši je period u mojem životu i karijeri. Ovo je ostvarenje svih snova, a ovo u Zadru je šlag na tortu. Biti dočekan u svom gradu to sanjamo svi mi kao djeca. Hvala Bogu to se ostvarilo nama…hvala vam, najbolji ste!”, rekao je Luka.

”Zadar je najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi njemu nije ravan”, zapjevao je Luka i to skroz promukao, dao je sve od sebe! Skandirao je sa Zadranima ime Hrvoja Ćustića, prenosi eZadar.

Split

U Splitu također ogromna gužva. Od aerodroma Resnik pa sve do Rive Vatreni su stigli brodom Učka Hrvatske ratne mornarice, a direktan prijenos pratilo je mnoštvo na Rivi.

Kada su ušli u gradsku luku uslijedio je trenutak koji će ostati zapisan za povijest. Pratile su ih brojne brodice, oglasile su se brodske sirene, upaljene su brojne bengalke i spektakl je mogao početi.

Junak dolaska bio je Ivan Strinić koji danas slavi 31. rođendan i koji vjerojatno nikad nije doživio srčaniju čestitku. Dok su se Vatreni penjali na pozornicu, Marijan Ban je pjevao “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj”. Vlada prava euforija. Gore baklje, navijači pjevaju, prenosi Dalmacija danas.

Vjerojatno se puno toga riječima ne može opisati, pa predlažemo da pogledate ove video materijale dočeka u Zadru i Splitu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2209665045931754&set=pcb.2209665185931740&type=3&theater

https://www.facebook.com/ZadarRegionCroatia/photos/a.1011048745600649.1073741832.677014899004037/2015143605191153/?type=3&theater

https://www.instagram.com/p/BlVns_8hcgz/?utm_source=ig_embed

D.G.