U Neumu zaplijenjeno 620 kg droge iz cisterne koja je iz Hrvatske izišla prazna!

Foto: Wikimedia

NEUM – Na graničnom prijelazu u Neumu, BiH policija je zaplijenila čak 620 kg droge ‘skunka’, genetski uzgojene marihuane. Zanimljivo je kako je tolika količina droge otkrivena nakon što je cisterna izišla iz Hrvatske, nekoliko stotina metara dalje – na graničnom prijelazu Klek, odakle je izišla s urednim deklaracijama i, prema potvrdi dubrovačke policije – prazna!

Policajci u BiH drogu su pronašli u cisterni registriranoj na tvrtku u Metkoviću, odakle je i vozač. Glasnogovornica Dubrovačko-neretvanske policije Davorka Bečić za Morski.hr potvrđuje kako hrvatskoj policiji nije ništa bilo sumnjivo.

– Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s mjerodavnim institucijama u BiH provodi kriminalističko istraživanje o okolnostima ovog događaja. Dodaje kako policijski pas nije mogao detektirati drogu zbog velikih isparavanja nafte – rekla nam je Bečić.

Kojih isparavanja nafte, ako je cisterna bila prazna i kako je moguće da vaga nije detektirala 620 kg viška? Pitanja su na koja bi istraga trebala dati odgovor.

D.G.