Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida

Photo: Plakat

MURTER – U organizaciji udruga Argonauta i 4 grada Dragodid, a u suradnji s Općinom Murter- Kornati i Muzejem grada Šibenika 6. listopada 2018. godine organizira se 2. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida, koje će biti održano na području prve arheološke plaže u Hrvatskoj, Colentum u Murteru.

1. izdanje Prvenstva održalo se 2011. u Kolanu na otoku Pagu. Program natjecanja će obuhvatiti registraciju, natjecanje, zajednički ručak te prigodni program uz druženje i proglašenje pobjednika.

Natjecateljske ekipe činit će do 4 člana / članice starija od 16 godina, a cilj natjecanja je u zadanom vremenu od 15 minuta od raspoloživog kamena izgraditi što dulji dvostruki suhozid unaprijed zadane visine i širine.

Photo: Facebook

Natjecanje će se održati na poligonu, a naknadno će sav materijal biti iskorišten u obnovi suhozida na Colentumu. Ciljevi ovog natjecanja su povećati senzibilitet javnosti za suhozidnu gradnju, uspostava stručnih i organizacijskih kriterija za buduća slična natjecanja, razmjena kontakata i znanja medu postojećim nositeljima, upis novih nositelja u popis, prenošenje znanja umijeća suhozidne gradnje na nove generacije, promocija arheološkog lokaliteta Colentum te medijska popularizacija suhozidne gradnje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na 2. Prvenstvu Hrvatske u gradnji suhozida. Prijave za natjecanje otvorene su do 15.9.2018. Kotizacija po ekipi iznosi 200 kn i plaća se prilikom registracije na licu mjesta. Najveći broj ekipa koje mogu sudjelovati na natjecanju je 10, a kvalificiraju se prema redoslijedu prijava. Prijave se šalju e-mailom na adresu: mail@argonauta.hr, a prijava mora sadržavati imena članova, adrese, kontakt telefone i e-mail adrese sudionika.

Sanja Tabori