BRODSKI DNEVNIK S HIR-a 3: Turizam na Kanarima je naporniji od jedrenja

Photo: Screenshot/Predictwind/Youtube

LAS PALMAS – Prije nešto više od mjesec dana najpoznatija jedrilica s ove strane Jadrana HIR 3 još jednom je krenula obilaziti svjetska mora. Desetmetarski brod čuvenog Mladena Šuteja s kojim je već oplovio nekoliko oceana, ovaj put pod kapetanskom palicom hrvatskog jedriličara i zaljubljenika u more Saše Fegića plovi preko 3 oceana. 

HIR 3 plovi od Gibraltara preko Cape Towna, Australije i Novog Zelanda, do Rta Horn, te uz Južnu Ameriku preko Atlantika vraća se natrag u Mediteran. Posada nam se javila s Kanarskog otočja.

“Vez u marini Las Palmas de Gran Canaria za HIR za šest dana je 43 Eura (uključeno struja, voda i sanitarije). Jedni bi ostali dulje, a drugi razmišljaju i o tome kako se ne bi niti  trebalo vraćati…

Dočekao nas je Jure koji se ovdje preselio prošle godine, pa imamo vodiča po otoku. Nakon mjesec dana na brodu i prijeđenih oko 2.500 milja, već nakon dva dana na Kanarima ispostavilo da je turizam naporniji od jedrenja.

Posada HIR-a 3 u izlasku na Kanarima

HIR se do sada odlično držao, pa osim manjih popravaka i standardnog spremanja, održavanja i čišćenja, na sreću nemammo većih popravaka, pa ima vremena i za malo opuštanja… Ante i Ivana odlaze, a u nedjelju dolazi Zorislav za etapu do Cabo Verde…

Pozdrav od HIRovaca!”