OKONČANA POTRAGA NA RABU: HGSS-ovci pronašli tijelo austrijskog turista

Photo: HGSS

RAB – U prijepodnevnim satima, 22. srpnja, potraga za nestalom osobom na Rabu okončana je pronalaskom tijela nestale osobe. Transportom tijela i predajom mrtvozorniku oko 15 sati ova iscrpljujuća potražna akcija, nažalost tužnog kraja, je okončana, izvjestila je Hrvatska gorska služba spašavanja. 

Potraga je bila izuzetno naporna i složena od samog početka zbog slijeda okolnosti i pretraživanja teškog terena pri visokim temperaturama. Hrvatska gorska služba spašavanja uspostavila je vrlo složenu i visoko stručnu organizaciju potrage kao i koordinacija velikim brojem ljudi na terenu. Prema standardima HGSS-a u potrazi su iskorišteni apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže: search manageri sa svjetskim licencama, zapovjedno vozil i digitalna kartografija te visoko motivirani spašavatelji, potražni timovi i flota dronova za pretragu terena iz zraka.

Photo: HGSS

Samo tijekom protekla dva dana u potrazi na Rabu za nestalim uključeno je bilo gotovo 150 ljudi: od 70-tak članova HGSS-a, kolega iz GSS u BiH do rapskih vatrogasaca DVD Rab i DVD Lopar, kopnene i pomorske policije, lovaca, planinara PD Kamenjak, otočnih komunalnih društava, Stožera Civilne zaštite Grada Raba, GD Crvenog križa Raba, žitelja Raba te rodibine.

Photo: HGSS

Svi uključeni u potragu iskazali su svoje iznimno zadovoljstvo suradnjom među službama, a posebno sa zapovjedništvom i članovima rapskih vatrogasaca DVD-a Rab i Lopar.

Obitelji su iz službe HGSS-a izrazili iskrenu sućut.

R.I.