PLESNA TOČKA DUPINA: Ležerno “zaplesao” ispred jahte i nije se dao smesti

Photo: Video/Screenshot/Tomislav Lordanić

HVAR – Veseli dupini često se vole igrati ispred brodova, pa tako ni u Jadranu nije rijetkost snimiti neku njihovu atrakciju. Ipak ovaj je zbog svoje posebne plesne točke nasmijao mnoge na društvenim mrežama. 

Ovu anegdotu prepričao nam je kapetan jahte, Tomislav Petrić iz Zadra:

– Mi smo Vam posada na jahti, moja malenkost kapetan koji sam u tom momentu bio na mostu i strojar Tomislav Lordanić koji je snimio ovaj video. Između otoka Šćedra i Hvara vidili smo da nam se po desnoj strani približava jedan dupin i kao uvik krenuli na provu da ga vidimo, a najčešće ih i snimimo kako se igraju. U tom trenu brzina nam je bila 11 čvorova.

Stvarno ne znam koliko smo ih puta sreli na Mediteranu, u Jadranu većinom na istim mjestima, ali uvik bi to bilo nekakvo igranje, skakanje ispred i pored bulba na provi. Nikad ovako opušteno izležavanje, ako to tako mogu nazvati. Izgledalo je kao da zna tj. vidi da ga snimamo pa je pozirao. Jako opuštajuć prizor, a po reakcijama na Facebooku, pogotovo od kolega u ovom poslu vidim da je prizor stvarno bio nesvakidašnji. Bonaca kao ulje i dupin koji se bez imalo truda izležava isprid prove – ispričao nam je u dahu kapetan Petrić, još pod dojmom ove plesne točke.

Jurica Gašpar