Za luku Cres 34 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Photo: Boris Kačan

CRES – U Cresu je svečano potpisan Ugovor o dodjeli gotovo 34 milijuna kuna bespovratnih sredstava kojima će se sufinancirati više od 39 milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija i dogradnja zapadnog dijela luke Cres, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Rezultat je to uspješne prijave Županijske lučke uprave Cres na natječaj koji je u listopadu prošle godine objavilo Ministarstvo, a kojim po prvi puta, sredstvima EU sufinancira unaprjeđenje lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa, stoji u priopćenju Ministarstva mora.

– Identificirano je 28 projekata, a ukupna vrijednost koja je nam je na raspolaganju iz europskih fondova je 80 milijuna eura i mislim da s ovim počinje renesansa na hrvatskoj obali, jer nikada do sada, u vremenu Austro – Ugarske, nije ulagano u rive, u lukobrane kao što činimo sada. – zaključio je ministar Oleg Butković.

Što će se graditi?

Projekt “Rekonstrukcija i dogradnja zapadnog dijela luke Cres” sastoji od izgradnje vanjskog lukobrana u dužini od oko 185 metra i širini od 6 metara, postavljenog na dva reda pilota, te rekonstrukcije i dogradnje obale u dužini od 280 metara, širine zahvata proširenja obale prema moru od 2 – 11 metara.

D.G.

Vaš komentar