Kampanja protiv plastike na otoku Cresu

CRES – Ovaj vikend će se na otoku Cresu u organizaciji udruge TERRA HUB, uz potporu Grada Cresa, Greenpeacea i inicijative Zero Waste Croatia, održati čišćenje uvale Tarej zagađene plastičnim otpadom, a građani će se u sklopu nacionalnih kampanja imati prilike informirati i educirati o problemu plastike za jednokratnu upotrebu.

U gradu Cresu bit će organizirane edukativne radionice za djecu za djecu i roditelje, a prolaznici će se moći informirati, izračunati svoj plastični otisak te potpisati peticiju kojom se traže odlučni koraci u smjeru rješavanja jedne od najgorih ekoloških kriza današnjice.

Na pitanje “Kako kroz dan bez plastike?” odgovorit će Marko Capek, suosnivač udruge Terra Hub i veliki zagovaratelj promjena životnih navika koji već godinu dana u svakodnevnom životu koristi isključivo alternativna rješenja.

Od prikupljenog plastičnog otpada, volonteri i aktivisti simbolično će u uvali Tarej predstaviti instalaciju dupina koji je omiljeni stanovnik cresko-lošinjskog akvatorija, a ugrožen je rastućom količinom plastike u moru.

Photo: Greenpeace

Pored štanda u centru grada na rivi

– U subotu, 28.7. od 17:00 do 20:00 h i u nedjelju 29.7. od 10:00 do 12:00h.

– u istim terminima održat će se edukativne radionice za djecu ovisno o prijavama i interesu

U uvali Tarej

– u subotu I nedjelju tokom dana, isključivo uz prethodnu najavu zbog omogućavanja prilaza i dogovora termina

R.I.