1 min. čitanja

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Olivera će iz Splita pratiti zvona, bakljade, brodovi HRM-a

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Olivera će iz Splita pratiti zvona, bakljade, brodovi HRM-a
Photo: Goran Leš/Youtube/Screenshot

SPLIT/VELA LUKA – U Gradu Splitu je održana sjednica Organizacijskog odbora za sutrašnji ispraćaj Olivera Dragojevića sastavljen od predstavnika Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske glazbene unije te predstavnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Lučke kapetanije i Turističke zajednice.

Plan ispraćaja

Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u utorak u 18.50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali  – hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić te drugi velikani koji su obilježili povijest našeg grada, Dalmacije i Hrvatske, piše Dalmacija danas. Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

Komemoracija u HNK u 11 sati

Također, sutra će se u organizaciji Hrvatske glazbene unije uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održati komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika. “Sve tehničke informacije za medije javit ćemo naknadno” – proručili su iz Grada Splita.

Dalmacija danas

PROČITAJTE JOŠ: Proglašen Dan nacionalne sućuti povodom smrti Olivera Dragojevića

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.