Gibonni na komemoraciji svom kapetanu: “Sve je kako triba i svo je ovo more samo za te”

Photo: Video/Screenshot

SPLIT – Cijeli državni vrh, ministri, gotovo svi bitni iz javnog života pristigli su u splitski HNK na Komemoraciju najvećem od najvećih. Svi su plakali, svi su imali samo riječi hvale za čovjeka koji je obilježio živote generacija. 

Brojni suradnici oprostili su se od Olivera. Izdvojit ćemo riječi Tome Mrduljaša i Gibonnija, Oliverovih suradnika i bliskih obiteljskih prijatelja.

Tomo Mrduljaš je sinoć napisao tekst za Olivera:

– Ostavio si neizbrisiv trag, trag u beskraju. Nisi volija izgubit, uvik si tražija revanš, a sada smo mi tebe izgubili. Posli te vražje mriže od duvana u koju si se zapleja, umisto ka da tvoj Picaferaj upalimo svitlo, mi palimo sviću. Zapivaj i zasviraj gori s našim Remijem i našim Zdenkom, a mi ćemo te doli čuvat u našim srcima – rekao je.

Gibonni nije mogao suspregnuti suze, ali je izdržao opisati anegdotu s Oliverom kad je s  njim i njegovim sinovima išao na ribe u Vela Luci.

Photo: Miroslav Lelas/Dalmacija danas

– Dragi prijatelji, ima jedna slika od prije dvije godine. Zima. Oliverova kuća. Prva vrata, prvi susid je ribarnica. S druge strane jedna konoba zove se Ribar i gledam ga kako se veže. Zima, strašna bura. Veže se i on i sinovi. Nosi kesu s ribom što su uvatili. To je ta slika koju želim podijelit s vama. Njegovo rodno misto. Kuća, familija, njegovo more. Di je tu muzika? Slika je puna muzike. I Stine i Nocturno i Cesarica i Moj lipi anđele koja kuva obid za njih. To je Oliver, najslavniji, najveći, a priko mula ide smrznut. Kada je Oliveru pozlilo jedan naš prijatelj je rekao: ‘Ako odeš ti i ako nam se užga Marjan, mi smo propali!’ Ja bi želija reć svom kapetanu da je sve kako triba i da je svo ovo more samo za te – rekao je pretužan Gibonni.