POŽAR KOD GRADCA: Upućena dva kanadera

Foto: Facebook / Vatrogasci Selca

GRADAC/MAKARSKA – Na požarište kod Makarske preusmjeren je i jedan Airtractor AT-802 koji je bio angažiran u protupožarnom izviđanju na južnoj ruti izviđanja, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Zračne protupožarne snage s dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućene su u srijedu, 1. kolovoza 2018. oko 12,30 sati u akciju gašenja požara u mjestu Gradac kod Makarske u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Također, u isto vrijeme u protupožarnom izviđanju na južnoj ruti izviđanja nalazio se i jedan Airtractor AT-802 te je i on preusmjeren na ovo požarište.

Od početka II. faze PP sezone, od 1. lipnja do zaključno s 31. srpnja 2018., zračne snage PP NOS-a OS RH sudjelovale su u gašenju četrnaest požara i to: u Zadarskoj županiji pet požara, Šibensko-kninskoj županiji osam požara i u Splitsko-dalmatinskoj županiji jedan požar.

Osim toga, izvršeno je i osam protupožarnih izviđanja PP zrakoplovima u županijama priobalja, šest na rutama JUG-2 te dva na ruti OLUJA 2018.

Na navedenim zadaćama ostvareno je 453 leta, 55:25 sati naleta, izbačeno je ukupno 2.175 tona vode te utrošeno 31.829 litara goriva, stoji u priopćenju.

I.B.