MILLENIUM JUMP: Sa zadarske rive skočilo 3.000 humanitaraca

Photo: Saša Čuka

ZADAR – U subotu, 4. kolovoza, na zadarskoj rivi okupilo se 3.000 skakačica i skakača koji su skokom na noge označili početak 12. dm millennium jumpa. Uz tri glavna, ove godine skače se i Vatreni skok u navijačkim dresovima kojim će okupljeni humanitarci obilježiti uspjeh hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Prije prvog skoka, polaznici Škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju sudionicima su pokazali što su naučili tijekom proteklih godinu dana. Škola plivanja Dječjeg vrtića Latica grupnim radom i aktivnostima na bazenu potiče razvoj samostalnosti, jačanje samopouzdanja i osjećaj pripadnosti polaznika u dobi od četiri do sedam godina.

Photo: Saša Čuka

Svaka skakačica i svaki skakač uplatom kotizacija podržali su daljnji rad Škole koja je osnovana 2007. godine, a koju je u 12. godina postojanja pohađalo više od 230 djece s teškoćama u razvoju.

Uz donaciju Školi plivanja, dm millennium jump će ove godine pomoći i Antoniji Iglić iz Bibinja koja boluje od teške bolesti kostiju, a čijem je liječenju namijenjen prihod od prodaje zdravog dmBio ručka koji se priprema za sudionike i prodaje po simboličnoj cijeni od 5 kuna po porciji.

Nikoleta Lučin