Srušio se zrakoplov kod Malog Lošinja, ima ozlijeđenih

Photo: HGSS

MALI LOŠINJ – Prilikom slijetanja u zračnu luku Mali Lošinj, oko 11.52 sati srušio se zrakoplov tipa Piper PA-28. U zrakoplovu su se u trenutku nesreće nalazile četiri osobe, pilot i tri putnika, svi talijanski državljani. U nesreći nije bilo smrtno stradalih no sve četiri osobe su ozlijeđene, priopćila je  Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Dvije osobe su samostalno izašle iz olupine zrakoplova dok su dvije izvučene uz pomoć vatrogasaca.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Odmah po dojavi, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije upućeni su na teren radi obavljanja očevida i prikupljanja svih potrebnih informacija. Očevid je u tijeku te će po njegovom završetku biti poznato više informacija.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu u obliku Završnog izvješća o predmetnoj zrakoplovnoj nesreći, stoji u priopćenju.

I.B.