I Šibenska biskupija ima ljetnu akciju

Photo: Čitatelj

ŠIBENIK – Da se baš svatko u srcu sezone bori za svoj dio financijskog kolača, dokazuje i ova fotografija snimljena ispred šibenske katedrale svetog Jakova. 

Šibenik je pored katedrale od UNESCO-a 2017. pod zaštitu svjetske baštine dobio i tvrđavu svetog Nikole na ulazu u kanal svetog Ante. Grad kojeg štiti sveti Mihovil uz prvog hrvatskog sveca i mučenika svetog Nikolu Tavelića čije je nacionalno svetište crkva svetog Frane – svakako je grad mnoštva crkava i svetaca koje stanovnici ovog bisera Jadrana štuju.

Photo: Čitatelj

S ekonomske strane stoga ne čudi i dobro posjećena suvenirnica Šibenske biskupije tek nekoliko desetaka metara udaljena od katedrale. No, je li primjereno i spretno napisan natpis na izlogu suvenirnice uz slike i kipove Bogorodice i Isusa i može li uvrijediti vjerske osjećaje mnogobrojnih katolika Šibenčana i mnogih njihovih gostiju, ostaje na svakome ponaosob za prosuditi. Vodi li se Crkva onom “kud svi Turci…” ili možda primjerenije “ako mogu svi, zašto ne bi i mi” kao sasvim logičan kapitalistički slijed događaja?

D.G.