Radnici Uljanika će plaću za srpanj dobiti u četvrtak

Foto: Uljanik

PULA – Plaća za zaposlenike u Uljanik Grupi nije isplaćena tradicionalno, 13. u mjesecu za prethodni mjesec, a kako su jučer priopćili iz Ureda korporativnih komunikacija, sredstva su osigurana.

“Obveza za isplatu plaće u Uljanik Grupi je do 15. u mjesecu. U pravilu, kad god se obveza isplate podudarala s državnim praznikom ili nedjeljom, plaća je isplaćivana idući dan. Bezrezervno poštujući socijalni dijalog te otvorenu komunikaciju sa svim sindikatima, radnicima i ukupnom javnosti, poslodavac je otvoreno i javno najavio mogućnost isplate idući dan, odnosno 16. kolovoza”, navode iz Ureda, a prenosi Glas Istre.

Sve uprave društava Uljanik Grupe izražavaju žaljenje zbog ovog kašnjenja s obzirom na uobičajene Uljanikove uzance, no za dizanje tenzija oko ovog na vrijeme najavljenog kašnjenja istinski nema osnove, smatraju u rukovodstvu pulskog škvera. “S obzirom na to da Uljanik ulazi u restrukturiranje, očekivano je da se prije primjene Programa restrukturiranja posluje s otežanom i smanjenom likvidnošću. Činjenica da će i u ovakvim otežanim uvjetima poslovanja biti osigurana plaća, potvrđuje ispravnost svih aktivnosti Uprave i resornog ministarstva s ciljem da se u što skorijem roku pokrene Program restrukturiranja koji Društvu jamči dugoročnu održivost”, poručuju iz Ureda korporativnih komunikacija Uljanik grupe.

Glas Istre

Vaš komentar