PLOČE: Gradonačelnik zbog crne prašine nad gradom prema Luci Ploče: “Što ćete poduzeti?”

Photo: Screenshot/Youtube/DamirJelčić

PLOČE – Pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević oglasio se nakon što su vrtložni vjetrovi u Pločama napravili pravu pješčanu oluju, odnosno crni prah kojeg su digli iz luke i raspršili po gradu. 

Zabrinuti građani obratili su se gradonačelniku, koji je reagirao prema odgovornoj Luci Ploče. Reakciju prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

obraćamo Vam se kao tijelu nadležnom za upravljanje lučkim područjem luke Ploče, a zbog brojnih upita građana grada Ploča, vezanih uz izvanredne okolnosti današnjeg rasipanja prašine.

Naime, stručne službe Grada Ploča, te ja kao Gradonačelnik osobno zaprimili smo više zahtjeva potkrijepljenih foto/video dokumentacijom kojim od nas traže očitovanje i reakciju (sanaciju/preveniranje).

Iz priloženih dokaza evidentno je kako prašina dolazi s lučkog područja koje je pod Vašom nadležnošću. Slijedom svega navedenog, molimo Vas da se u okvirima Vaše nadležnosti očitujete o predmetnoj situaciji, uzrocima koji su doveli do rasipanja prašine po cjelom području Grada Ploča, eventualnim štetnim učincima po okoliš i zdravlje građana, te mogućim rješenjima navedenog problema. Nadalje, molimo da Vaš odgovor potrkrijepite i vremenskom dinamikom samih reakcija i aktivnosti koje planirate poduzeti u svezi nastale situacije.

S poštovanjem, gradonačelnik Mišo Krstičević” 

I.B.