Plenković sjednicu Vlade na Hvaru posvećuje životu na otocima

Photo: Pixabay

HVAR – Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je najavio da će sjednica Vlade, koja će se održati u Hvaru 26. listopada, biti temeljito pripremljen radi unaprjeđenja kvalitete života na hrvatskim otocima.

– Želimo na pravi način obilježiti 150 godina hvarskog turizma te će se krajem listopada u Hvaru održati Dani hrvatskog turizma, a krajem listopada će sjednica Vlade u Hvaru biti posvećena turističkoj sezoni i turizmu uopće i razvoju hrvatskih otoka. To će biti dvije temeljne teme naše sjednice – rekao je Plenković novinarima u Hvaru gdje je o pripremama za tu sjednicu Vlade razgovarao s gradonačelnikom Rikardom Novakom.
Podsjetio je da je Vlada na sjednici u srpnju ove godine donijela Prijedlog zakona o otocima, prenosi N1.

– Nakon više od 20 godina idemo sa sveobuhvatnim zakonskim rješenjem koje mora bitno unaprijediti kvalitetu života svih ljudi koji žive na otocima, bolju prometnu povezanost, kvalitetnije gospodarstvo, bolje usluge, razvrstavanje otoka – istaknuo je Plenković.

Spomenuo je kako je 2017. godine bilo milijardu i 700 milijuna kuna ulaganja u hrvatske otoke te dodao kako sada “Ministarstvo regionalnog razvoja ide s dodatnih 100 milijuna kuna i Ministarstvo prometa također sa 100 milijuna kuna.”

Naglasio je da će se u pripremi za sjednicu Vlade krajem listopada osluhnuti prijedlozi gradova i općina s Hvara, ali i drugih otoka.

– Želimo vidjeti što Hrvatske vode mogu učiniti za bolju opskrbu vodom, primjerice Omiš-Brač-Hvar. To bi bio sjajan projekt gdje ćemo razgovarati s Hrvatskim vodama da se to pripremi za sjednicu Vlade u Hvaru. Želimo unaprijediti i zdravstveni turizam na otocima – poručio je Plenković.