LUČKA UPRAVA PLOČE: “Za prašinu nad gradom kriv jak vjetar i rasuti teret u luci”

Photo: Screenshot/Youtube/DamirJelčić

PLOČE – Na reakciju gradonačelnika Ploča Miše Krstičevića o rasipanju crne prašine iz Luke Ploče 14. kolovoza kad se u tom gradu digao jak vrtložni vjetar, stigao je odgovor iz Lučke uprave Ploče kojeg prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

U svezi vašeg dopisa glede rasipanja prašine s lučkog područja koja je uslijedila zbog ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika dana 14. kolovoza 2018. godine u popodnevnim satima, očitujemo se kako slijedi:

– Prema našim saznanjima prašenje koje se kretalo u smjeru jugoistoka, povezano je sa skladištenjem rasutih tereta na području obale 5. u luci Ploče koje je područje dato u koncesiju trgovačkom društvu Luka Ploče d.d.

– Prema dostupnim informacijama i osobnom uvidu djelatnici Luke Ploče d.d. su vršili cjelodnevno prskanje tereta na skladištu, međutim tomu usprkos u ovako ekstremnim vremenskim uvjetima orkanskog vjetra sa snažnim vrtloženjem zraka to očito nije bilo dovoljno kako bi se prašenje u potpunosti onemogućilo.

– Lučka uprava je zatražila obrazloženje od ovlaštenika koncesije Luka Ploče d.d. kako bi se pobliže razjasnile okolnosti ovog izvanrednog događaja.

– Uvjereni smo da će se puštanjem u rad novog terminala za rasute terete, što se očekuje krajem ove godine, značajno popraviti ekološki standardi na području luke.

– Lučka uprava Ploče izražava žaljenje zbog nastalog incidenta.

S poštovanjem,

Ravnatelj, Tomislav Batur”

PROČITAJTE JOŠ: PLOČE: Gradonačelnik zbog crne prašine nad gradom prema Luci Ploče: “Što ćete poduzeti?”

D.G.