ŽIRJE: 6. Festival Hrvatskog otočnog proizvoda

Foto: Youtube/Screenshot/MRRFEU

ŽIRJE – Festival čiji je cilj poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“, šesti je po redu na ovom šibenskom otoku. 

Za sve posjetitelje u nedjelju, 19. kolovoza 2018. organiziran je besplatan prijevoz brodom iz Šibenika za otok Žirje. Polazak broda „Dida Frane“ sa šibenske rive (Mulo Krke) za Žirje je u 17 sati, a povratak sa Žirja je u 23 sata. Također, istoga dana organiziran je besplatan prijevoz brodom „Spužvar“ s otoka Krapnja u 13:40 sati, koji pristaje u Zablaću u 14:30 sati i na Zlarinu u 15:30 sati. Povratak s otoka Žirja istom rutom je u 23:30 sati.

Svečano otvorenje Festivala uz bogati kulturno zabavni program je u nedjelju, 19. kolovoza 2018. godine u 18:30 sati na otoku Žirju. Nastupit će Klapa Sebeniko, KUD Koralj Zlarin i pjesnikinja Josipa Bepa Jurat. Također, predviđena je i dječja radionica „Izrada morskih motiva“, te koncert Mate Skračića i grupe Adaptive Quartet.

D.G.