BRITANSKI MEDIJI: “Britanka se prije pada u more opijala s prijateljima”

Photo: MORH/Facebook

PULA/RIJEKA – Nikome još uvijek nije poznato kako je 46-godišnja Britanka Kay Longstaff uspjela pasti u more LošinjskoG akvatorija s putničkoga broda “Norwegian Star” na liniji Pula – Venecija.

Photo: Twitter

Sigurnosne ograde na kruzerima dizajnirane su kako bi spriječile ljude da padaju u more, a nadzorne kamere nadgledaju sve brodske palube. Nije jasno ni je li Longstaff u 23.45 sati pala ili skočila. Hrvatske službe će pregledati snimke kako bi razjasnili okolnosti incidenta, a o svemu je obaviješteno Veleposlanstvo Velike Britanije u Hrvatskoj.

Britanski The Sun piše kako se Kay Longstaff opijala s prijateljima te večeri prije nego što se sunovratila u more. Isti medij prenosi kako su prethodno putnici svjedočili njenoj žestokoj svađi s partnerom.

Stjuardesa, koja živi u Benalmádeni na španjolskoj Costa del Soluu u more je pala nakon što je ispijala alkoholna pića i ostavila svoju torbicu i putovnicu na brodu, objavio je MailOnline. Drugi putnici su od tada tvrdili da je gđa Longstaff raspravljala s prijateljima i obitelji ranije tijekom dana.

Pala je s palube broj 7, gdje je smješteno 15-ak kafića i noćnih klubova i otprilike toliko restorana.

Photo: MORH

Preživjela je 10 sati u moru zahvaljujući dobroj fizičkoj kondiciji, a sama kaže kako je cijelo vrijeme pjevala i da su joj pomogli treninzi joge. Na pitanje da prokomentira kako je upala u more, rekla je kako se ne sjeća: “Bila sam na palubi i odjednom sam se našla u moru”, tvrdi Longstaff. A što se uistinu zbilo, pokazat će istraga i svakako sigurnosne kamere s broda Norwegian Star.

PROČITAJTE JOŠ: DETALJI SPASILAČKE AKCIJE BRITANKE nakon pada s kruzera i provedenih 10 sati u moru

I.B.