Radnici Uljanika i 3. Maja nastavljaju štrajk. Plenković: Odgovornost je na Upravi

Photo: Facebook/Uljanik za "BOLJE SUTRA"

PULA/RIJEKA – Radnici dvaju najvećih brodogradilišta, Uljanika i Trećeg maja, nastavljaju štrajk. Traže isplatu plaće i regresa. U Uljaniku ustraju na smjeni Uprave, a u 3. maju nadaju se pokretanju proizvodnje. Predsjednik štrajkaškog odbora Uljanika Đino Šverko za HRT je sinoć izjavio da zasad nema pomaka u razgovoru s Upravom. Punu pomoć očekuju od Vlade, resornog ministarstva i ministarstva financija.

Štrajk se nastavlja i u riječkom Brodogradilištu 3. maj. Predstavnici Štrajkaškog odbora Brodogradilišta 3. maj razgovarali su jučer s Upravom brodogradilišta, ali rješenja za nastalu situaciju i isplatu plaća nisu pronađena. Radnici 3. maja, kao i cijele Uljanik grupe, traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza. U 3. maju traže i nastavak brodograđevne djelatnosti i proizvodnje, odnosno rješavanje sudbine brodogradilišta, u kojemu se, iako su brodovi na navozima, ne radi mjesecima, jer nema novca za potreban materijal.

Komentari radnika Uljanika / Screenshot: Facebook/Uljanik za “BOLJE SUTRA”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je jučer u Varaždinu da nadležni ministri i institucije razmatraju na koji se način može pomoći Uljaniku, a da to bude u skladu sa zakonom i propisima o državnim potporama, te najavio da će se nakon sjednice Vlade u četvrtak sastati s predstavnicima Uprave Uljanika.

Komentari radnika Uljanika / Screenshot: Facebook/Uljanik za “BOLJE SUTRA”